Nissan LEAF ook als 40 kWh Acenta-versie

Nissan LEAF Acenta

Nissan heeft haar LEAF-aanbod opgefrist. Zo kun je voortaan ook kiezen voor de Acenta-uitvoering met een 40 kWh lithium-ion batterij. De nieuwkomer start bij 36.990 euro.

Nissan is er maar wat trots op. Haar nieuwe LEAF is de bestverkochte elektrische auto in Europa van het afgelopen jaar. Om koploper te blijven bracht het onlangs de LEAF e+ uit met extra actieradius. Dankzij een 62 kWh lithium-ion batterij bedraagt de actieradius 385 kilometer.

Acenta

Om het succes van de LEAF te vieren, brengt het Japanse merk nu ook een instapversie op de markt. Dat is de LEAF Acenta. Die beschikt niet als de LEAF e+ een vermogen van 215 pk, maar over 150 pk. Ook is er een 40 kWh lithium-ion batterij gemonteerd, waarmee de actieradius oploopt tot 270 kilometer. De LEAF Acenta is toegerust om te kunnen snelladen tot  50 kW dankzij de ChaDeMo Quickcharger-aansluiting. De instapversie kost 36.990 euro.

Comfort Pack

Voor 1.000 euro meer voorziet Nissan de Acenta van het Comfort Pack. Dan is de auto uitgerust met stuurverwarming en stoelverwarming voor en achter en een on board laadvoorziening van 6,6 kW, net zoals bij de LEAF e+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *