Tesla Model Y komt tot 570 kilometer ver

Model Y

De nieuwe Tesla Model Y scoort zeer goed in de Amerikaanse EPA-rating. In de tegenhanger van de Europese WLTP, haalt de Model Y een actieradius van liefst 504 kilometer.

Tesla had eerder laten weten dat de Tesla Model Y – in de VS dit jaar al op de markt, maar in Nederland waarschijnlijk pas in 2021, een actieradius van 448 kilometer krijgt. Dat zou gemeten zijn volgens de Amerikaanse EPA-methode die een stuk strengers is dan de Europese WLTP. Nu blijkt dat de EPA zelfs tot een rijbereik van 504 kilometer komt. De flinke toename zou het gevolg zijn van aanpassingen die Tesla heeft gedaan aan haar nieuwe volledig elektrische crossover. De actieradius van 504 kilometer heeft betrekking op de Long Range-versie met achterwielaandrijving.

Actieradius in de praktijk

Omgerekend naar de WLTP actieradius kan de Tesla Model Y dus wel eens uitkomen op een rijbereik van bijna 570 kilometer. In de praktijk zal de actieradius vaak lager liggen, maar in de meest ongunstige omstandigheden – veel snelwegkilometers bij koud weer – zal er toch meer dan 350 kilometer van overblijven, is de verwachting. Wie veel kilometers in de stad maakt – en dus veel rem-energie hergebruikt – kan boven die 570 kilometer uitkomen bij warm weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *